A Róka a TikTokról 🦊 Ingyen szállítunk oda-vissza.👉Felvásároljuk a telód📱, az otthondod kényelmébõl, akkor is ha hibás!👉Megcsináljuk az elromlott készüléked, neked el sem kell hagyni a házat!👉1 ÉV GARANCIA minden szervizre

Mi A Teendő, Ha Nem Töltődik A Telefon?

2024.04.11.    |    Szerviz
Mi A Teendő, Ha Nem Töltődik A Telefon?

A modern életünk alapvető részévé váltak a mobiltelefonok. Ezek a kis eszközök rengeteg feladatot segítenek elvégezni mindennapjaink során, legyen szó munkáról, kapcsolattartásról vagy szórakozásról. Bizonyára veled is előfordult már, hogy a telefonod valamiért nem akart tölteni, ami rendkívül frusztráló lehet, különösen, ha valami fontos dolgokra kellene használnod az adott pillanatban. De ne ess pánikba! Ebben a cikkben áttekintjük, mit tehetünk, ha a telefonunk nem tölt, és hogyan javíthatjuk meg ezt a problémát.

A leggyakrabban jelentkező problémák

Először is fontos megérteni, hogy mi okozhatja a töltési problémákat. Rengeteg, egymástól teljesen eltérő okai lehetnek annak, ha nem tölt a telefonod, így érdemes előbb tisztázni, hogy mi a probléma. A leggyakoribb okok közé tartozik:

 - Az akkumulátor lassan, vagy egyáltalán nem veszi a töltést
- Néha nem veszi a töltést a telefon
- Gyorsan merül a telefon
- A gyorstöltés nem olyan gyors mint korábban.

Győződj meg arról, hogy biztosan a telefon hibásodott meg


Ha nem töltődik a telefonod rendesen, először is próbálj ki egy másik töltőt. Lehet, hogy a jelenlegi töltőd vagy a kábeled sérült, és ez okozza a problémát. Ha másik töltővel sem működik a dolog, ellenőrizd a töltőkábelt és a töltőfejet. Gyakran előfordul, hogy ezek sérülnek meg használat közben. Ellenőrizd a kábel két végén lévő csatlakozót. Ha bármilyen sérülést vagy demorfálódást látsz rajta, akkor nagy valószínűséggel ez okozza a problémát. A kábel mellett a töltőfel is sérülhet. A leggyakrabban tapasztalt probléma, amikor a konnektorba bedugott két fém pálca sérült, vagy el van ferdülve. Ez könnyen okozhat gondot a töltés során.

Ha még mindig nem tölt, nézd meg a töltő csatlakozót, lehet, hogy bekerült valamilyen szennyeződés, ami megakadályozza a megfelelő kapcsolatot. Ez szintén gyakori jelenség, mivel a mindennapi használat során könnyedén piszok kerülhet a csatlakozóba, főleg ha a nadrág zsebében vagy éppenséggel a táskában tartod a telefonodat. Ilyenkor elegendő, ha alaposan kitisztítod a töltöcsatlakozót egy kemény, vékony eszközzel (pl fogpiszkáló). Ez egy viszonylag egyszerű művelet, de ügyelj arra, hogy ne sértsd meg a csatlakozót.

Ha a probléma továbbra is fennáll

Ha mindezek ellenére továbbra sem sikerül megoldani a töltési problémát, akkor valószínűleg komolyabb a probléma. Ilyen esetekben érdemes lehet szakemberhez fordulni, aki meg tudja állapítani a pontos hibát és meg tudja javítani azt.

A hibás akkumulátor jelei

Ha a telefon akkumulátora meghibásodott, az számos jelet mutathat. Ilyen jelek lehetnek például a gyors merülés, váratlan kikapcsolás magas töltöttség estén, a telefon hátlapjának vagy kijelzőjének felpúposodása, vagy akár a telefon hőmérsékletének szokatlan növekedése töltés közben.

Ha már minden kötél szakad...

Amikor az akkumulátorod meghibásodik és már minden próbálkozás sikertelen marad a töltési probléma megoldására, érdemes lehet fontolóra venned az akkumulátorcsere lehetőségét. A FixFox szerviz akkucsere szolgáltatása kiváló választás lehet ilyen esetekben. Tapasztalt szakembereink gyorsan és hatékonyan cserélik ki az akkumulátort számos különböző telefonmodell esetén, így biztos lehetsz benne, hogy telefonod hamarosan újra teljesen működőképes lesz. Megbízható és professzionális szolgáltatásaink révén bízhatsz benne, hogy telefonodat a legjobb kezekbe adtad át javításra.